Het Kompas van de Held

Het Kompas van de held is … je meest authentieke gids van waarden en normen, die richting geeft bij lastige keuzes en dilemma’s en waarmee je je kunt positioneren naar anderen toe.

het kompas van de held

STORYTELLING, ETHIEK EN LEIDERSCHAP

We worden dagelijks geconfronteerd met collega’s die in complottheorieën geloven, met grensoverschrijdend, racistisch en seksistisch gedrag, een CEO die het met de waarheid niet zo nauw neemt en mensen die vinden dat voor henzelf andere regels gelden dan voor de rest.

MOREEL KOMPAS

Heb jij direct je mening paraat en laat je die horen of hou je - omwille van de lieve vrede - je mond? Durf jij het gesprek aan te gaan? Hoe doe je dat? En vanuit welke waarden voer je dat gesprek dan? Met ander woorden: hoe ziet jouw morele kompas er eigenlijk uit?

kompas van de held

Het kompas van de held helpt je op een eenvoudige manier je morele kompas te vinden en toe te passen. Je krijgt de tools aangereikt om voor jezelf en in je organisatie koers te bepalen en je uit te spreken in lijn met je persoonlijke, professionele en publieke waarden. We hebben in deze tijd helden nodig die in de jungle van meningen een helder en consistent verhaal hebben als basis voor onderling vertrouwen.

kompasvandeheld rose lucas

Nadat je zelf aan het werk bent gegaan, ontmoet je bij elk dilemma twee fictieve personages, Rose en Lucas, die vanuit hun eigen kompas met elkaar in gesprek gaan. Hun antwoorden lees je na iedere vraag.

kompas van de held inkijken

Wij dagen je in dit boek uit om die held te zijn

De Held als een echte leider die vanuit een ethisch besef besluiten durft te nemen, krachtige verhalen vertelt en in staat is goed te luisteren naar anderen. Wanneer je handelt vanuit persoonlijk en ethisch leiderschap is de impact van je communicatie en acties vele malen groter. Een moreel kompas geeft jou en anderen richting en bepaalt te allen tijde je koers.

Quote

“Focus op het scherp krijgen van je waarden-kompas en realiseer je dat de held meestal iemand anders uit je team is, die vanuit dezelfde waarden beweegt. Dat maakt de dagelijkse praktijk zo mooi en dit boek zo waardevol. ”

Prof. dr. Maurice van den Bosch, CEO OLVG